Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Október 02. 19:32, vasárnap | Sport
Forrás: mti

Az újonc otthonában kapott ki a Fradi

Az újonc otthonában kapott ki a Fradi

A címvédő és eddig százszázalékos Ferencváros 2-0-ra kikapott Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában, vasárnap.

A hazai csapat - amely otthon továbbra is veretlen, egy döntetlen mellett négy győzelme van - feljött a második helyre a tabellán. Az FTC maradt az élen úgy, hogy még csak hét mérkőzést játszott.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Kecskeméti TE-Ferencvárosi TC 2-0 (2-0)
----------------------------------------
Kecskemét, Széktói Stadion, 2527 néző, v.: Karakó
gólszerző: Nagy K. (28., 34. - a másodikat 11-esből))
sárga lap: Vágó (43.), Tóth B. (69.), Zeke (70.), illetve Auzqui (31.), Knoester (34.), Nguen (70.), S. Mmaee (70.)

Kecskeméti TE:
--------------
Varga Be. - Szalai G., Belényesi, Szabó A. - Zeke, Szuhodovszki (Szabó L., 71.), Vágó, Nagy K. (Sági, 89.), Rjasko - Banó-Szabó (Katona B., 78.), Tóth B. (Duranovic, 89.)

Ferencváros:
------------
Dibusz - Civic, Knoester, S. Mmaee, Wingo (Marquinhos, 76.) - Esiti (Traoré, 57.), Vécsei (Besic, 63.) - Nguen, Gojak (Zachariassen, a szünetben), Auzqui (R. Mmaee, 63.) - Boli

Egy komolyabb FTC-helyzettől eltekintve eseménytelenül telt el az első negyedóra. A folyamatos, gyors játék kialakulását hátráltatta, hogy a pálya talaja felázott, emiatt mély volt, a passzoknál a labda gyakran lelassult. A várakozásnak megfelelően a Ferencváros játszott mezőnyfölényben, de a Kecskemét is eljutott ellenfele kapujáig és akkor veszélyesebb is volt. Még nem telt el fél óra, amikor vezetést szerzett a hazai csapat: egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Nagy Krisztián ugrott ki a labdával, és a kifutó Dubusz fölött higgadtan a kapuba emelt. Pár perccel később Knoester a 16-oson belül belekapaszkodott Tóthba, aki elesett, Karakó tizenegyest ítélt, Nagy pedig megduplázta góljainak számát.

Az utolsó perceket leszámítva tompán futballozott az első félidőben az FTC, nem helyezett nyomást a hazai csapatra, amely szervezetten védekezve és hatékony ellenakciókat vezetve került kétgólos előnybe.

A fordulás után valamivel dinamikusabbá vált a Ferencváros, de nem tudta gyakran zavarba hozni a házigazdát, amely továbbra is koncentráltan, kevés hibával és önfeláldozón futballozott, és ha kellett, bravúrt mutatott be a kapus Varga Bence. A fővárosiak dolgát nehezítette, hogy a pálya talaja egyre rosszabbá vált. A kecskemétiek végül megérdemelten gyűjtötték be a három pontot az Európa-liga-mérkőzésre készülő, esélyesebb ellenfelükkel szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.