Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Január 20. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a 3 éves kislányt többször is megerőszakoló férfit

Elítélték a 3 éves kislányt többször is megerőszakoló férfit

Hat év börtönre ítélt egy 3 éves kislányt megrontó férfit a Budapest Környéki Törvényszék szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős döntésében - tudatta a bíróság a honlapján.

Az eljárás adatai szerint a vádlott és a sértett édesanyja a nő gyermekkora óta ismerte egymást. A nő 2017 őszén egy üllői albérletbe költözött, sokszor késő estig dolgozott, ezért gyakran a vádlottat kérte meg, hogy vigyázzon 2015-ben szültetett kislányára. A férfi esténként megfürdette, lefektette a kislányt és 2017 ősze illetve 2019. szeptember között legalább 10 alkalommal szexuális cselekményt végzett a 3-4 éves kislánnyal, akit többször is figyelmeztetett, hogy erről ne beszéljen édesanyjának.

A törvényszék a vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt 6 év börtönre ítélte, továbbá végleg eltiltotta minden olyan foglakozástól amelynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi agy befolyási viszonyban áll.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte a folytatólagos elkövetést, továbbá, hogy a cselekményt egy 4 éves gyermek sérelmére követte el, ami a sértett személyiségének fejlődését "negatívan determinálta". Ugyanakkor a törvényszék enyhítő körülményként vette figyelembe a sértett megromlott egészségi állapotát, illetve feltáró jellegű beismerő vallomását.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész hosszabb fegyház fokozatú szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett, míg a vádlott és a védője 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős.

Az ügyészség szökés veszélye miatt letartóztatást indítványozott, a bíróság enyhébb kényszerintézkedést, bűnügyi felügyeletet rendelt el, amit az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így a kényszerintézkedésre vonatkozó végzés végleges és végrehajtható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.