Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Március 31. 13:03, csütörtök | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Féltékenység miatt késelt egy 16 éves fiú

Féltékenység miatt késelt egy 16 éves fiú

„Azt hiszem, megszurkáltam valakit…” – mondta a bejelentő a segélyhívást fogadónak, majd azzal folytatta, hogy fel kívánja adni magát.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai vádemelést javasolnak azzal a 16 éves fiúval szemben, aki 2021. október 23-án éjszaka volt barátnőjének iváncsai otthonában a lány 19 éves párját testszerte, több helyen megszúrta. Az áldozatot életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba – közölte a rendőrség.

A besnyői támadó cselekményét követően feladta magát, őt az Adonyi Rendőrőrs járőrei 10 percen belül elfogták. A fiú akkor a rendőröknek részletesen beszámolt tettéről, annak indítékáról és előzményeiről is, mely szerint volt barátnőjével szeretett volna kibékülni, és nem nézte jó szemmel a lány új kapcsolatát. Bejutott a lány iváncsai otthonába, tudva és várva azt, hogy a pár hamarosan megérkezik. Az ajtó mögül, sötétben, késsel rátámadt gyanútlan áldozatára, akit több helyen megsebesített, majd elment a helyszínről és a közelben eldobta az kést.

A főkapitányságra történő előállítását követően a 16 éves gyanúsított szűkszavúbb volt, a részletekről nem nyilatkozott, csupán ténybeli beismerő vallomást tett. A sértett és a tanú vallomásai azonban összecsengtek az elkövető helyszíni nyilatkozatával, amit tovább erősített a szemle során megtalált és lefoglalt elkövetési eszköz, valamint a gyanúsított telefonjából kinyert adatok, üzenetek is. Mindezek alapján a nyomozásban résztvevő rendőröknek sikerült a felelősség szempontjából releváns bizonyítékokat feltárni, így a múltbéli eseménysor minden apró mozzanatát megismerni – részletezte a rendőrség, melynek kezdeményezésére és az ügyészség indítványára az elfogáskor őrizetbe vett gyanúsított letartóztatásáról döntött a Székesfehérvári Járásbíróság.

A rendőrök a jelenleg is letartóztatásban lévő besnyői fiatallal szemben emberölés bűntett kísérlete miatt indult eljárás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a nyomozás befejezése céljából az illetékes ügyészségnek megküldték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.