Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 21. 07:35, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Fokozott figyelmet kér a karácsonyi vásárokra látogatóktól a rendőrség

Fokozott figyelmet kér a karácsonyi vásárokra látogatóktól a rendőrség

A karácsonyi vásárok veszélyeire figyelmeztetett hétfőn Budapesten a Budapesti Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi osztályának vezetője.

A Vörösmarty téren, a már megkezdődött vásáron megtartott sajtótájékoztatón Bukovics Péter felhívta a figyelmet, hogy a hasonló rendezvényeken megszaporodnak egyes bűncselekmények, elsősorban a zsebtolvajlások. Az alezredes kiemelte, hogy a rendőrség a korábbi évekhez hasonlóan kiemelt figyelmet fordít a karácsonyi vásárokra az utcákon, a bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedési járműveken. A hatóság több járőrt vezényel ezekre a helyekre, ugyanakkor megemelik a civil ruhás nyomozók számát is a zsebtolvajok elfogására. A vásárokon járőröző rendőrök egy része a múlt évszázad elejének egyenruháiban végzi majd feladatait, ezeket a sajtótájékoztatón bemutatták.

Bukovics Péter arra kérte a vásárokra látogatókat, hogy a szokásosnál is legyenek éberebbek, telefonjaikat, pénztárcáikat és egyéb értékeiket lehetőleg belső zsebeikben tartsák, ne viseljenek olyan ékszereket, amelyeket a tolvajok könnyen letéphetnek róluk. A járművel érkezőknek az alezredes azt tanácsolta, hogy autóikban lehetőleg ne hagyjanak értékeket még az őrzött parkolókban sem, ha ezt mégis meg kell tenniük, akkor tegyék azokat nem látható helyekre, például a csomag, vagy kesztyűtartókba. Az osztályvezető kiemelte: ha valakit mégis megkárosítanak, akkor azonnali segítséget kaphat a 112-es segélyhívón, vagy a Vörösmarty tér környékén folyamatosan járőröző rendőröktől.

Bukovics Péter beszámolója szerint a hasonló bűncselekmények felderítésére, megelőzésére szakosodott rendőrök komoly tapasztalatokkal rendelkeznek, ennek egyik bizonyítéka, hogy a budapesti nyomozók immár tizedik éve vesznek részt a müncheni Oktoberfesten, a legutóbbi fesztiválon nyolc zsebtolvajt fogtak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön