Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2019. November 14. 14:08, csütörtök | Külföld
Forrás: mti

Gyásznapot rendeltek el Szlovákiában a nyitragerencséri buszbaleset miatt

Gyásznapot rendeltek el Szlovákiában a nyitragerencséri buszbaleset miatt

Gyásznapot rendelt el péntekre a szlovák kormány a Nyitragerencsér közelében történt, 12 halálos áldozattal járó buszbaleset miatt csütörtöki rendkívüli ülésén.

A Nyitragerencsér közelében szerdán történt baleset az egyik legtöbb halálos áldozattal járó tragédia az ország történetében. A balesetben teherautóval ütközött egy többségében iskolásokat szállító távolsági autóbusz, a 12 halott között négy gyerek van, a sérültek száma 17.

Hasonló léptékű tragédia legutóbb 2009-ben történt Szlovákiában, akkor a Breznóbányához közeli Garamszécsen, a vasúti átjárónál ütközött vonat és autóbusz. A tragédia ugyancsak 12 halálos áldozatot követelt.

Szlovákiában állami gyásznap elrendeléséről a kormány dönthet, amennyiben az egész társadalmat megrázó tragikus esemény történik. Az 1993-ban önállósult Szlovákia történetében eddig ilyenre kilencszer volt példa. Legutóbb 2016-ban az ország első államfője, Michal Kovác halála miatt hirdettek állami gyásznapot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.