Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Október 11. 10:54, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Időseket kifosztó nőt kaptak el

Időseket kifosztó nőt kaptak el

A kecskeméti rendőrök másfél órán belül elfogták a kétrendbeli kifosztással gyanúsítható nőt. Az ügy vizsgálatát befejezték és vádemelést javasolnak.

Egy 48 éves kecskeméti nővel szemben folytattak eljárást kifosztás bűntett elkövetése miatt a megyeszékhely nyomozói. A gyanú szerint a helybéli leszólított egy idős férfit az egyik kecskeméti parkban. Először szexuális szolgáltatást kínált áldozatának, aki ezt visszautasította. Az asszony ezután felajánlotta, hogy segít vinni a szatyrát, amit az idős jóhiszeműen elfogadott. A nőnek több se kellett, fogta a zacskót és elszaladt, benne a szépkorú irataival és pénzével – közölte a rendőrség.

Két héttel később az asszony egy másik férfit kezdett követni, aki vásárlásból sétált hazafelé. A nő pénzt kért a szintén 69 éves férfitól, de nem járt sikerrel. Az asszony több utcán keresztül követte a sértettet, és végig pénzt követelve kiabált. Aztán egy óvatlan pillanatban a nő az idős mögé lépett, kivette a pénztárcát a zsebéből, és eltette az 1500 forintot, amit benne talált. Ezután szétszakított a férfi kezében lévő szatyrot, kivette belőle a kenyeret, majd elszaladt.

A kecskeméti rendőrök másfél óra múlva elfogták az asszonyt és őrizetbe vették. A gyanúsított a kihallgatásán beismerő vallomást tett. Az egyenruhások a napokban befejezték az ügy vizsgálatát, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott