Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Január 21. 05:04, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Már nem először ölt a tornyospálcai gyilkosság gyanúsítottja

Már nem először ölt a tornyospálcai gyilkosság gyanúsítottja

A rendőrség már folytatott büntetőeljárást a szombaton Tornyospálcán történt gyilkosság gyanúsítottja ellen - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombat este az MTI érdeklődésére.

Az MTI információi szerint a férfi 2003 augusztusában a barátnőjét ölte meg.
A 36 éves T. Béla szombat reggel több késszúrással végzett 64 éves édesapjával tornyospálcai otthonukban. A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták.

Fehérvári Marietta elmondta, a korábbi esetről az eljárás jelenlegi szakaszában - nyomozati érdekből - bővebb tájékoztatást egyenlőre nem adhat a rendőrség.

Az MTI információi szerint a gyanúsított 2003-ban a barátnőjét ölte meg: az akkor 22 éves férfi féltékeny volt rá, gyakran bántalmazta, majd elhatározta, hogy megöli. A 21 éves kisvárdai nőt augusztus 17-én, egy diszkózást követően, elcsalta egy elhagyatott helyre és ott rendkívüli kegyetlenséggel végzett vele.

A férfit - az orvosszakértői vélemény szerint kóros tudathasadásos elmeállapotára való tekintettel - 2004 februárjában jogerősen felmentette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. A bírói tanács ugyanakkor elrendelte a betegsége miatt nem büntethető fiatalember kényszergyógykezelését, mivel tartani lehetett attól, hogy hasonló erőszakos cselekményt követhet el.

A blikk.hu szerint a férfit nem sokkal később szabadon engedték, majd szüleinek gyámsága alá helyezték.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során