Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Február 20. 10:18, kedd | Belföld
Forrás: mti

Németországban, Malajziában, Katarban futtatott nőket egy zalai bűnbanda

Németországban, Malajziában, Katarban futtatott nőket egy zalai bűnbanda

Németországban, Katarban és Malajziában is futtatott nőket - fiatal lányokat is - egy zalai bűnbanda, amelynek tizenkét tagja ellen kerítés és gyermekprostitúció kihasználása miatt vádat emeltek

- tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-t. A tizenkét zalai bandatag 2011 és 2016 között szervezte nők külföldre irányuló prostitúcióját, fiatalkorúakat is beszervezve.

A nőket főként Németországba vitték, de jártak a katari Dohában és Malajziában is. Apartmanokat vagy szállodai szobákat béreltek nekik, majd hirdetéssel közvetítették hozzájuk a kuncsaftokat.

A szerepeket egymás közt leosztó kerítők felügyelték a lányok tevékenységét, biztosították az élelmezésüket és a ruházkodásukat, valamint begyűjtötték tőlük a bevételt. A prostituáltak külföldön naponta 500 és 1000 euró között kerestek, három hónap alatt összesen mintegy 27 millió forintot.

A tevékenységet irányító vádlott a lakóhelyére költöztetett nőket, akiket a kuncsaftoknak kiközvetített vagy a bevétel egy részének fejében továbbadott társainak.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség a tizenkét büntetett előéletű vádlottra börtönbüntetés kiszabását és 30 millió forint értékű vagyonelkobzást indítványozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során