Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 09. 11:32, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Tizenötödször rendezik meg Pakson az Amatőr Pop-, Rock-, Jazz Fesztivált

Tizenötödször rendezik meg Pakson az Amatőr Pop-, Rock-, Jazz Fesztivált

Tizenöt zenekar mutatkozik be a tizenötödször megrendezett paksi Amatőr Pop-, Rock, Jazz Fesztivál tehetségkutatón.

A szombati rendezvény célja lehetőséget adni a bemutatkozásra azoknak a zenészpalántáknak, akik nem másolják a külföldi produkciókat, hanem előnyben részesítik az élőzenét, saját produkciókat készítenek, elsősorban magyarul - mondta el az MTI-nek Ruff Ferenc fesztiváligazgató.
A jelentkezés feltétele volt, hogy lemezkiadó céggel a zenekar ne álljon szerződésben. A nevezések a Duna nyugatra eső oldaláról érkeztek; helyi, Tolna megyei nincs a fellépők között, műfajilag pedig nagyon sokrétűnek ígérkezik a fesztivál, inkább a populáris műfajok jelennek meg, azaz funkys, rockos előadásokat hallhat a közönség - mondta Ruff Ferenc.
Az előzsűrizésén megfelelt tizenöt zenekar a Csengey Dénes Kulturális Központban mutatkozik be a közönség előtt. Mint a fesztivál szervezője kiemelte, idén is a szakmai útmutatásra helyezik a hangsúlyt, amellett, hogy fellépési és hangszervásárlási lehetőséggel ajándékozzák meg a legjobban szereplő együtteseket.
A zsűrit Berki Tamás, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem énektanára vezeti, tagja még Papp Gyula, a P. Mobil együttes billentyűse, Sárdy Barbara, a Mother Funker együttes énekese, szövegírója, Hímer Bertalan rockzenei szakíró, gitáros és Újfalusi Gábor, a Magyar Művelődési Intézet igazgatója.
Az amatőr csapatok bemutatkozását két, már ismert zenekar koncertje követi: a Tűzmadár zenekar és az Ulbert-Hesz Projekt lép színpadra. Mindkét együttesnek van paksi „vonatkozása”, azaz paksi tagja vagy tagjai - tájékoztatta az MTI-t a fesztiváligazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben